Aromaterapeutska masaža

Pojam “aromaterapija” uveo je francuski kemičar Rene Maurice Gattefosse  1920. g., kada je napisao prvu tezu o aromaterapiji, nakon što si je uspješno zaliječio tešku opekotinu na ruci nastalu uslijed eksplozije kemikalija u laboratoriju. Naime, on je opečenu ruku uronio u posudu s lavandinim uljem. Nakon što se brzo i uspješno oporavio – zainteresirao se za djelovanje eteričnih ulja i tako je nastala moderna aromaterapija.

Aromaterapija: grčki aroma = miris, therapia = liječenje, doslovno znači liječenje mirisom.

aromaterapeutska masaža

Aromaterapija je kontrolirano korištenje esencijalnih ulja kako bi se uravnotežilo i unaprijedilo zdravlje tijela, uma i duha. Mirisi koje aromaterapija koristi imaju pozitivno  djelovanje na fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj i duhovnoj razini. Na prirodan način uspostavljaju ravnotežu uma duha i tijela. Kada uspostavimo ravnotežu u fizičkom tijelu i izbalansiramo emocije, dolazi do poboljšanja kvalitete misli a samim time i stanja duha.

Najčešći oblik aromaterapije je aromaterapeutska masaža. Aromaterapeutska masaža je spoj fizičkog i emocionalnog djelovanja masaže s ljekovitim i psihoterapijskim djelovanjem esencijalnih ulja tj esencija samih biljaka.

U aromaterapiji je veoma bitan pravilan odabir ulja koje će najviše odgovarati i pomagati u postizanju psiho-fizičke ravnoteže. Također od velike važnosti je da se sve to odvija u okruženju punom poštovanja i povjerenja gdje je moguće opustiti se i otpustiti.

Za aromaterapeutsku masažu cijelog tijela koriste se pažljivo odabrana eterična ulja prema individualnim potrebama svake osobe.

error: Žao nam je, ali kopiranje sadržaja nije dopušteno!