Fotopomlađivanje lica, vrata i dekoltea

Želja za boljim i mlađim izgledom danas je stvar kulture življenja jer starost ne mora biti sinonim za lošu tjelesnu kondiciju ili loš izgled. Često postavljeno pitanje je kada započeti s potupcima pomlađivanja, koja je to dobna granica? Najčešće sa takvim postupcima započinjemo iza tridesete, a starosni izgled neke osobe je individualan i ne mora odgovarati realnim godinama jer ovisi o mnogim faktorima koji uzrokuju ubrzano starenje (stres,ubrzan život, neadekvatna  prehrana, prekomjerno izlaganje UV zrakama, oscilacija u težini te genetika), stoga započinjemo sa tretmanima pomlađivanja onda kada se ustanovi osobna potreba.

Zagrijavanje kože laserom uzrokuje pucanje kolagenih veza te koža potiče ubrzani i veći nastanak novih. Otklanjanjem površinskih oštećenih epidermalnih slojeva laser ujednačava teksturu kože, potiče mikrocirkulaciju i obnavlja elastična vlakna, a koža poprimi mlađi izgled,bolju teksturu,postaje zategnutija, glađa i vidljivo bolje kvalitete.

Fotopomlađivanje lica

Za razliku od tradicionalne metode pomlađivanja kože; koja se zasniva na uklanjanju dijela epiderma ili derma u cilju korekcije nepravilnosti; lasersko pomlađivanje ili tzv. fotorejuvenacija koristi svjetlost lasera u cilju zatezanja kože i simulacija sinteze kolagena.

Fotopomlađivanje ne oštećuje kožu,tako da ne postoji period oporavka. Osnovni motiv za dolazak na tretman je želja za uklanjanje znakova starenja, bora, zatezanje kože,uklanjanje rozacee (crvenilo), hiperpigmentacijskih promjena (staračke pjege,pjege dobivene djelovanjem sunčanih UV zraka) koje su također postale veliki estetski problem.

Sami tretmani traju od 30-45 minuta i tijekom tretmana osjeća se lagano peckanje. Fotopomlađivanje se zasniva na djelovanju laserskog snopa odgovarajuće valne duljine kojeg u koži apsorbira voda,čime se postiže zagrijavanje dermisa i u njemu prisutnih kolagenih vlakana. Na ovaj način se formira i remodelira nastanak novih kolagenih veza,a samim time se postiže elastičnost i čvrstoća kože,te mlađi izgled,bolja tekstura i ujednačen ten.

error: Žao nam je, ali kopiranje sadržaja nije dopušteno!