Max shape anticelulitni tretman

Masno tkivo zbog svoje niske koherentnosti reagira eksplozijom masne stanice pri primjeni ultrazvučnih valova niskih frekvencija. Rezultat toga je redukcija masnih naslaga na tretiranom području ( 2-6 cm ). Raspon rezultata ovisi o metaboličkoj sposobnosti  jetre i dinamici limfnog sistema preko kojih se fragmenti masnih stanica metaboliziraju ( jetra ) i izlučuju iz organizma ( limfni sistem).

Našlo se idealno riješenje za poticanje tih procesa putem max shapinga koji kombinira mehaničke rolere i vakuumski usis u  sinergiji sa radiofrekvencijom i infracrvenim laserom. Zbog svog snažnog anticelulitnog učinka  i osnažujući vlakna vezivnog tkiva, ove tehnologije su upotpunile proces ultrazvučne kavitacije  u svrhu ljepše i zategnutije kože te lijepo oblikovanog tijela bez celulita.

Anti celultinti tretman

Tretmani poboljšavaju  prokrvljenost dijelova tijela pogođenih celulitom, otklanju edeme, odnosno pospješuju izlučivanje suvišne tekućine.

Potiču razgradnju masti u potkožnim stanicama, jačaju i povećavaju elastičnost kože, aktiviraju limfu i  izmjenu tvari te tako smanjuju celulita. Tretmani su individualni i sadrže više različitih tretmana koji se kombiniraju ovisno o potrebama i željama klijentice.

Centimetri se gube na točno određenim mjestima te se tako osigurava željena linija. Smanjeno je i zadržavanje vode i skladištenje masnoća.

Pojačanom cirkulacijom u tkiva se dovodi više kisika i stimulira se optok limfe, a samim tim izlučivanje štetnih tvari i opskrba vezivnog tkiva hranjivim tvarima što dovodi do smanjenja obujma i vidljivog smanjenja celulita.

Prije i poslije tretmana

Kavitacija

Glavna uloga masti je  da služe kao izvor energije a osim toga da bude toplinski izolator. U masnim stanicama tijela se nalaze trigliceridi(spojevi alkohola glicerola i masnih kiselina). Kada organizam želi iskoristiti mast iz masnih pričuva,najprije mora razgraditi trigliceride u potkožnom masnom tkivu na glicerol i masne kiseline.

Organizam će dati poticaj za razgradnju triglicerida ukoliko potrebnu energiju ne dobiva iz hrane. Zato je osnova dijete prvenstveno smanjenje unosa hrane koja sadržava ugljikohidrate(alkohol,slatkiši,kruh,tijesti itd.) i masti. Višak glikogena iz ugljikohidrata pohranjuje se u masno tkivo. Ovisno o kompletnom statusu metabolizma čovjeka(jetra,bubrezi,krvna slika,hormoni,crijevna peristaltika itd.) doći će do brže ili sporije razgradnje masnog tkiva. Prekomjerno masno tkivo predstavlja estetski i zdravstveni problem te je  čimbenik za razvoj bolesti kao što su: metabolički sindrom,šećerna bolest,hiperlipidemija,hipertenzija,ateroskleroza,respiratorne bolesti,bolesti žućovoda,maligne bolesti.

Prekomjerna težina se javlja kada se prehranom unosi više energije nego je tijelu potrebno.

Izloženi ste riziku ukoliko:

 • postoji genetska podloga(25-40% genetika)
 • nedovoljno ste fizički aktivni
 • imate nezdrave prehrambene navike

Kod starijih osoba metabolizam je sporiji i teže dolazi do razgradnje masnog tkiva,stoga će ta osoba trebati uložiti mnogo više truda da bi došlo do razgradnje potkožnog masnog tkiva.

Niskofrekventni ultrazvučni valovi fokusirani na preciznoj dubini> efekt kavitacije > selektivno razbijanje potkožnih masnih stanica bez oštećenja okolnog tkiva

efekt kavitacije

Fenomen kavitacije

Djelovanje kavitacije

Daljnji tijek djelovanja

Daljnji tijek djelovanja

Metabolizam masnoća

ultrazvučna kavitacija

Kontraindikacije

 • Trudnoća
 • Bolesti srca(pace maker itd)
 • Veliki metalni implatanti
 • Karcinom
 • Epilepsija
 • Kožne bolesti,otvorene rane
 • Smanjenje bubrežne i jetrene funkcije
 • Teže bolesti jetre
 • Teška hiperlipidemija
 • Terapija antikoagulantima ili hemofilija
error: Žao nam je, ali kopiranje sadržaja nije dopušteno!