Uklanjanje kapilara lica diodnim laserom

Sam laserski tretman uklanjanja kapilara lica i nosa nije kompliciran te se obavlja ambulantno bez lokalne anestezije. Udaljeniji dio ručke lasera prislanja se na kožu, a nakon aktivacije lasera nožnim prekidačem, pušta se svjetlosni impuls.

Za vrijeme laserskog tretmana uklanjanja kapilara svjetlost se pretvara u toplinu, a krvna žila se zatvara i nestaje. Tekućina koja okružuje žilu (tkivo koje sadrži visok postotak vode) ne apsorbira svjetlost te se na taj način okolna koža ne ostecuje. Žile se neposredno „brišu“ bez nastanka odbojne pelioze (ljubičaste mrlje).

Krv se zagrijava te se ciljana kapilara sužava i na koncu nestaje. Osobe obično osjete samo malu količinu topline. Tretman traje oko 20 minuta, no može biti i duži i kraći, ovisno o težini slučaja i veličini zahvaćenog područja.

Glavni uzrok razvoja kapilara i vena lica je utjecaj sunca koji stanjuje kožu te potiče otpuštanje tvari koje stvaraju nove kapilare. Manje kapilare nastaju pretežno na mjestima koja su najviše izložena suncu: nos i dio obraza ispod očiju. Na pojedinim su mjestima kapilare gusto udružene te tvore crvenilo kože. Veće kapilare i vene mogu nastati po nosu i cijelom licu. Uz sunce, bolest rosaceja je drugi glavni uzrok njihova razvoja. Kod rosaceje je izražena sklonost crvenilu lica uslijed vanjskih podražaja te postoji sklonost razvoju novih kapilara.

Uklanjanje kapilara diodnim laserom

Je li moguće u potpunosti ukloniti vene i kapilare?
Nije moguće, niti je potrebno u potpunosti ukloniti sve vene i kapilare, ali one se mogu gotovo u cijelosti ukloniti. Kapilare i vene imaju sklonost vraćanju, pogotovo ukoliko se dalje nekontrolirano izlažete suncu.

Jeli tretman bolan i neugodan?
Tretman nije bolan. Moguća je manja nelagoda kod tretmana na nosu. Tretman traje od nekoliko sekundi do nekoliko minuta, nakon čega kod nas držite led 15-30 minuta. Odmah nakon tretmana možete staviti make up.

Koliko je tretmana potrebno?
Prvi se tretman radi slabijom snagom kako bi se vidjela reakcija kože te spriječile komplikacije. Prosječno je potrebno 1 do 3 tretmana. Broj tretmana nije moguće predvidjeti. U slučaju osjetljivosti ili oštećenja kože suncem, savjetuje se koji tretman više iz sigurnosnih razloga. Jako rijetko se nađe pojedinac koji slabije reagira na tretman. Razmak između tretmana je oko 30 dana.

Koje su moguće komplikacije?
Kako bi se spriječile komplikacije, tretirani je dio potrebno što dulje hladiti ledom u vrećici ili hladnim oblozima 1 do 2 dana nakon tretmana. Uz to, morate izbjegavati sve izravne izvore topline, primjerice blizinu lica peći ili radijatoru.
Obično se radi o prolaznom crvenilu kože koje se brzo povlači. Ožiljci su praktički zanemariva opasnost. Može se eventualno dogoditi, ako su veće kapilare ili vene blizu površine kože, da se razvije manja krasta ili sitno oštećenje na koži.

Kada je rezultat vidljiv?
Rezultati se obično vide za 2 do 4 tjedna nakon tretmana, jer je toliko potrebno organizmu da ukloni kapilare i vene. Obično manje kapilare nestaju trenutno, što nije uvijek pravilo.

Vraćaju li se vene i kapilare nakon tretmana?
Uništene vene i kapilare se nikad ne vraćaju, ali postoji mogućnost da nastanu nove. Zato je, ukoliko nastanu nove, ponekad potrebno uraditi jedan tretman održavanja, i to jedanput svakih nekoliko godina. Nakon tretmana potrebno je čuvati se sunca uz primjenu zaštitnih krema protiv sunca.

Cjenik usluge Infintiy estetski centar Split

Cijena:

150  – 600 kn
error: Žao nam je, ali kopiranje sadržaja nije dopušteno!