Lasersko uklanjanje dlaka

Opis zahvata

Lasersko uklanjanje dlaka medicinski je postupak u kojem se diodnim laserom, koji stvara intenzivno pulsirajuću zraku točno određene valne dužine (810 + 940 nm), uklanjaju neželjene dlačice.

Također, energija lasera koristi se kako bi se mogao spriječiti ponovni rast dlačica.
Da bi se to postiglo, energija lasera mora prodrijeti nekoliko milimetara u kožu kako bi se dosegnuo korijen dlačica. U trenu kada dopre do melanina u dlaci, svjetlost se apsorbira, tj. pretvori u toplinu.
Što je dlaka tamnija i deblja te gušća, to se više topline proizvede. Ta toplina oštećuje matične (genocells) stanice oko dlačica i područje neposredno uz vlas dlačice koje je odgovorno za ponovni rast. To omogućuje drastično smanjenje dlačica na tretiranom području.

Diodni laser, koji se koristi za uklanjanje dlaka u Infinity estetskom centru, postao je sinonim za sigurnu i dugotrajnu epilaciju. Njegova velika snaga dopire do folikula dlake veoma duboko.  Iako laserska epilacija uspješno uklanja dlake, broj tretmana ovisi o psihosomatskim i fiziološkim faktorima koji određuju koliko tretmana je potrebno za željeni rezultat.

Učinkovitost tretmana ovisi o boji i debljini dlačica, kao i dubini njihova korijena, stoga je potrebno više tretmana u slučaju crvenih i svijetlih dlačica, u odnosu na crne dlačice.
Rezultat tretmana također ovisi o eventualnim endokrinološkim problemima te genotipu klijenta. Kako bi se postigla što veća učinkovitost, bitno je dogovoriti plan tretmana sa specijalistom, ovisno o vašem tipu kože i kose.

U pravilu, potrebno je nekoliko tretmana trajne laserske epilacije kako bi koža bilo što dulje bez dlačica. Povremeni tretmani održavanja također bi mogli biti potrebni.

Najčešće se laserski tretiraju noge, pazusi, gornja usna, brada, bikini područje, intimna zona i ruke. Međutim, neželjene dlačice moguće je ukloniti s gotovo svakog dijela tijela, izuzev kapaka i područja očne jabučice.

Uklanjanje dlaka s laserom

Kandidati

Lasersko uklanjanje dlaka najbolje je za klijente koje žele postići što dugotrajniji osjećaj glatke kože. Najpogodniji kandidati su osobe sa svjetlijom bojom puti i tamnim dlačicama, no i one s tamnijom puti mogu se podvrgnuti laserskoj epilaciji. Također, ako vas muči i problem uraslih dlaka, ovo je idealno rješenje. Nakon samo nekoliko tretmana možete zaboraviti na bolne procese koje urasle dlake znaju uzrokovati.
Prije svakog laserskog tretmana, omogućili smo Vam besplatne konzultacije s našim kozmetičarkama na kojima ćete dobiti preporuku broja tretmana i na kojima možemo detaljno porazgovarati o tretmanu, pripremi i mjerama opreza.

Priprema

Neki od glavnih savjete za pripremu laserskog uklanjanja dlaka su sljedeći:

• Obrijte dlačice dan prije tretmana..
• Izbjegavajte tretmane protiv celulita do 4 tjedana prije tretmana. Nadalje, tretmani antibioticima kod upalnih akni također su kontraindikacija i treba proći barem 4-6 tjedana od prestanka terapije.
• Ne čupkajte dlačice niti ih nemojte depilirati voskom ili električnim epilatorom 4-6 tjedana prije tretmana. Takvi tretmani uklanjanja dlaka mogu poremetiti folikulu dlačica te utjecati na trajno lasersko uklanjanje dlaka.
• Uklonite šminku i dezodorans.

Rast dlaka na tijelu

Tijek zahvata

Tretman trajne depilacije je veoma ugodan zahvaljujući sustavu hlađenja kože koji je ugrađen u laser. Nastavak za hlađenje ima i blago anestetsko svojstvo zahvaljujući kojem su osjetljiva područja tretirana relativno bezbolno.
Važno je podvrgnuti se tretmanu nekoliko puta u intervalu od 4 do 8 mjeseci. Zašto?

Dlake rastu u određenim fazama, a melanin koji sadrži osnovu dlake povezan je s korijenom samo u fazi rasta.
Različite vrsta dlaka u toj se fazi uvijek nađu u različito vrijeme. Što znači da od osobe do osobe ovisi koliko je tretmana laserske depilacije potrebno i treba li prestati s tretmanima nakon godinu dana.

Tretman malog područja, poput gornje usne, može potrajati svega par minuta.

Tretman većeg područja, poput leđa, može potrajati i sat vremena.

Cjenik usluge Infintiy estetski centar Split

Cijena:

xxx kn – xx min
error: Žao nam je, ali kopiranje sadržaja nije dopušteno!