fbpx

Terapija voćnim kiselinama

Uklanjanje akni, ožiljaka i mrlja

Opis zahvata

Iako ne zvuči dobro kad se kad se kaže – kiseline za kožu – one se prema istraživanjima i mišljenju dermatologa smatraju jednim od najvećih otkrića u njezi kože 20. stoljeća. Međutim, teško da se može reći da je upotreba kiselina u njezi kože novovjeki izum jer su žene po koži trljale limun i tako izbjeljivale mrlje po licu i rukama, a Rimljanke su za njegu kože koristile talog koji bi ostao nakon vrenja vina. Voćne, AHA, BHA kiseline nježno odvajaju mrtve stanice od zdravih, dopuštajući da se koža brže regenerira i da mlade, zdrave stanice dođu do površine kože. Najbolji period za odlazak na tretman s AHA kiselinama je od jeseni do proljeća, a pomoću njih uspješno tretiramo hiperpigmentacije, masnu i problematičnu kožu, bore i suhu kožu. Terapija voćnim kiselinama uvelike doprinosi: – stimuliranju i obnavljanju te regeneraciji kože; – dehidriranoj (isušenoj) koži vraćaju vlažnost i vitalnost; – uklanjaju sitne, površinske bore i smanjuju duboke; – izbjeljuju pigmentacijske mrlje i ožiljke od akni; – kod masne i nečiste kože čiste i smanjuju proširene pore te dovode do općeg poboljšanja tena i smanjenja mogućnosti ponovnih upala. Za dobre rezultate preporučuju se kure od 5 do 8 tretmana.

Kandidati

Ukoliko imate problem s:
hiperpigmentacijskim mrljama
ožiljcima
postupalnim pigmentacijama
mrljama od sunca
masnom kožom
seboreja – keratolitičko djelovanje, tj. pospješuju ljuštenje i odstranjivanje odumrlih stanica epiderme (površinskog sloja kože)
Terapija voćnim kieslinama je pravi tretman za Vas!

Tretman se ne preporučuje u sljedećim situacijama:
ako ste trudni ili dojite
ako ste prije manje od 6 mjeseci bili podvrgnuti kirurškom zahvatu, zračenju ili tretmanu laserom na regiji gdje će piling biti proveden
ako imate virusnu infekciju u regiji koja se tretira
ukoliko imate gljivična oboljenja na licu
ukoliko imate otvorene rane ili ozljede na licu
u slučaju da uzimate isotretinoin – Roaccutane (zahvat treba odgoditi do 6 mjeseci po prestanku uzimanja lijeka.)

Tijek zahvata

Skidanje make upa/nečistoća i priprema kože za tretman posebnom pjenicom na bazi voćnih kiselina
Toniziranje kože tonikom na bazi umirujuće kamilice
Nanošenje AHA i BHA kiselina s neutralizatorom. Ovaj dio zahtjeva koncentraciju i educiranost. Kiseline ostaju preporučljivo vrijeme, zatim se uklanjaju.
Slijedi maska u prahu peel re new na bazi kiselina pomiješana tonikom.
Završna njega profesionalnom Peel re new kozmetikom na bazi kiselina preporučljivom za Vaš tip kože (hidratantna/hranjiva.)
Obavezna preporuka kozmetike za kućnu njegu – vrlo bitan element u terapiji voćnim kiselinama. U prostorima našega salona imamo prezentivnu paletu profesionalne kozmetike.

Mjere opreza

Tretmani voćnim kiselinama ne preporučuju se prije direktnog izlaganja UV sunčanom zračenju. Najbolje je terapiju započeti na prijelazu sezone jesen-zima, zima-proljeće. Za vrijeme uporabe preparata i provođenja tretmana treba izbjegavati izlaganje suncu jer je povećana fotosenzibilnost (osjetljivost na sunce) kože. Ako se koriste preparati s UV filtrima, ne treba prekidati njegovo korištenje. Nije preporučljivo raditi kućne pilinge tijekom trajanja kure zahvata.

Cijena

Tretman voćnim kiselinama (50 minuta) – 250,00 KN

Rezultati

Rezervacija termina

Besplatno rezerviraj

"Pablo" je dostupan od 0-24h

Bez plaćanja unaprijed

Bez unošenja podataka kartice, plati poslje tretmana!

Besplatno otkaži

Otkaži termin bilo kad bez naknade!

Termin u par klikova

Jednostavno u par klikova tvoj termin je zagarantiran.

"Pablo" rezervacijski sustav

"E-mail" rezervacijski sustav

Upravljanje osobnim podacima

Slanjem vaših podataka dali ste nam privolu za obradu Vaših podataka te da Vas možemo informirati o pogodnostima koje nudimo i povratno kontaktirati. U svakom trenutku možete ažurirati svoju privolu i izbrisati Vaše podatke na stranici: Osobni podaci.
error: Sadržaj je zaštićen te je izričito zabranjeno kopiranje bez odobrenja COLLAGEN d.o.o.

Koristimo kolačiće kako bismo personalizirali sadržaj, omogućili značajke društvenih mreža i analizirali promet. Više informacija u našim Pravilima privatnosti.