Šećerna pasta

Šećerna depilacija je jedna od najstarijih metoda depilacije, koja se koristila još u Egiptu, odakle joj i naziv egipatska depilacija. Prema nekim izvorima, i egipatska kraljica Kleopatra je jednom mjesečno uklanjala dlačice šećernom pastom.

Šećer, ulje i sok od limuna sastavni su dio šećerne paste koja se koristi za depilaciju. Budući da se radi o prirodnim sastojcima bez dodatnih konzervansa može se primjenjivati i kod osoba sa izuzetno osjetljivom kožom koja reagira na sve ostale vrste depilacija. Posebno se preporuča za depilaciju osjetljive kože lica, prepona i za stariju kožu, te kod osoba koje imaju psorijazu ili ekceme.

Prednosti: Šećerna pasta je 100% prirodna i bez konzervansa te ne može izazvati alergijske reakcije. Idealna je za osobe s osjetljivom kožom ili proširenim venama.

Smjer nanošenja paste i skidanja trake drugačiji je od depilacije običnim voskom što sprječava urastanje dlačica s kojima se često borimo.

Također, depiliranje je manje bolno, pasta djeluje poput pilinga pa je nakon depilacije koža glatka, mekana i bez crvenih točkica.

Egipatska depilacija poznata je kao jedna od najbezbolnijih i najučinkovitijih metoda depilacije.

Depilacija šećernom vatom
error: Žao nam je, ali kopiranje sadržaja nije dopušteno!